Materiaal

Elk 3D-print project is uniek op zijn eigen manier. Soms wil je dat iets sterk is, of fijn gedetailleerd, of met veel onderling verbonden delen. Voor bijna elke ontwerp behoefte is er een unieke materiële overweging.

Een korte inleiding tot de materialen waarmee wij bij 3D Orbit voor u kunnen printen:

PLA

PLA is een biologisch afbreekbaar plastic op basis van maïs dat in veel huishoudelijke producten wordt gebruikt. De veelzijdige materiaaleigenschappen, milieuvriendelijkheid en betaalbaarheid maken het een sterke keuze voor elk compatibel project.

Belangrijkste kenmerken: Universeel, betaalbaar, biologisch afbreekbaar

 

Beschikbare kleuren PLA

Rood RAL3020

White RAL9003

Yellow RAL1023

Apple green RAL6018

Silver RAL9006

Orange RAL2008

Blue RAL5015

Pearl White RAL9001

Orange Fluor

Black RAL9017

Bronze gold

Magenta RAL4010

Bronze, koper, staal of messing fill

Is een voor 80% met brons, koper, staal of messing gevuld materiaal waarmee de mooiste objecten kunnen worden geprint met de kenmerken van metaal. Dit materiaal weegt 3x zo zwaar als PLA en heeft na het polijsten niet alleen de look en feel van metaal maar ook de thermo-geleidbaarheid.

ABS

ABS is extra sterk en slagvast, ideaal voor solide objecten. Door de processtabiliteit en fysieke eigenschappen van Acrylonitril Butadieen Styreen is het een veel gebruikte thermoplastische polymeer in de industrie. Het materiaal is ook zeer licht en duurzaam. Dit maakt ABS bijzonder geschikt voor gereedschap, speelgoed en allerlei gebruiksvoorwerpen.

ABS-X

Het perfecte materiaal voor sterke objecten die een hoge impact tolerantie vereisen.

ASA-X

Een UV-bestendig materiaal met uitstekende mechanische eigenschappen. ASA-X is perfect als u op zoek bent naar mooie en sterke afdrukken die ook buiten goed blijven.

CARBON-P

Een 20% koolstofvezel versterkt materiaal. Dit materiaal heeft een verhoogde slag- en hittebestendigheid (HDT) tot 80˚C. Dit, samen met andere functies, zoals een mat oppervlak, geen warp en maatvast, maakt CARBON-P geschikt voor een zeer grote verscheidenheid aan toepassingen zoals RC-onderdelen, drones, automotive en meer.

Facilan ™ HT

Facilan ™ HT is een hittebestendig en stevig materiaal die toegepast kan worden bij projecten gevoelig voor warmte. Door de sterkte van dit materiaal kunnen objecten met een lage infill worden geprint zonder dat de stevigheid van de constructie niet verloren gaan. Heeft een hoogglans en glanzend oppervlak.

Facilan ™ C8

Facilan ™ C8 is een nieuw soort 3D-printmateriaal. C8 is ontwikkeld als een functioneel 3D-printmateriaal voor productie en is geoptimaliseerd voor toepassingen met hoge doorvoer en hoge betrouwbaarheid bij 3D-printen.

  • Heeft een hogere slag- en treksterkte dan ABS.
  • Is composteerbaar.
  • Voelt luxueus zacht aan.
  • Heeft een gelijkmatig mat oppervlak.

Glassbend

Is een glashelder, sterk en buigbaar materiaal. Deze kenmerken, aangevuld met de hoge glansgraad, zeer lage water absorptie, nagenoeg geen krimp, goede hechting tussen de lagen onderling en vlamvertragende eigenschappen maken het een heel bijzonder materiaal. Het betreft een SBC (Styrene Butadiene Block Copolymer) welke FCA (Food Contact Acceptable) goedgekeurd is. Kortom, een zeer divers en voor vele toepassingen inzetbaar materiaal.

HIPS

Een zeer slagvast polystyreen materiaal met multifunctionele eigenschappen. HIPS is zeer geschikt voor gedetailleerde prints, maar ook voor grote objecten, omdat het materiaal zeer weinig krimpt. Verder is HIPS zeer licht en duurzaam, laat het zich zeer gemakkelijk verlijmen, zijn de kleuren egaal mat en is het materiaal eenvoudig te bewerken. High Impact polystyreen wordt daarom ook veel toegepast in o.a. de modelbouw.

PA-CX12

PA-CX12 NYLON is een hoogwaardig polyamide materiaal met een glasheldere natuurlijke kleur. Het polymeer nylon PA-CX 12 wordt veel gebruikt in de machine- en automobielindustrie, omdat de combinatie van kenmerken, zoals de mechanische sterkte, flexibiliteit, transparantie, UV-bestendigheid en weerstand tegen chemicaliën, uniek zijn. Het heeft een hoge slagvastheid, ook bij lage temperaturen, een hoge ‘glass transition’ temperatuur en een lage wateropname in vergelijking met andere polyamiden, waardoor de mechanische eigenschappen onaangetast blijven.

PEEK (POLYETHER ETHER KETONE)

PEEK polymeren worden verkregen door stap-groei polymerisatie. PEEK is een semi kristallijn thermoplast met uitstekende mechanische en chemische weerstandseigenschappen die bij hoge temperaturen worden behouden. PEEK wordt beschouwd als een van de best presterende technische thermoplasten ter wereld! PEEK wordt gebruikt voor het fabriceren van objecten die worden gebruikt in veeleisende toepassingen in de lucht- en ruimtevaartindustrie, de auto-, olie- en gasindustrie en de medische industrie.

PET-G

PET-G is sterk, glashelder en geur neutraal. Deze kenmerken, aangevuld met de slagvastheid, goede buigbaarheid en nagenoeg geen krimp maken PET-G een perfect materiaal dat de voordelen van zowel PLA en ABS combineert. Het materiaal is waterafstotend en absorbeert daardoor nagenoeg geen water.

TPU98A

Is een speciaal geformuleerd flexibel materiaal. TPU98A heeft een uitzonderlijk hoge hittebestendigheid (138 ℃) en kan tot 450% worden uitgerekt voordat het breekpunt wordt bereikt. Het is een extreem bruikbare flex-filament met een breed scala aan verschillende toepassingen, zoals orthopedische inlegzolen, protheses, trillingsdempers en nog veel meer.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte

Wil je meer informatie over de diensten van 3D Orbit of wil je vrijblijvend een offerte opvragen?

Over 3D Orbit

Wij zijn gevestigd op het MAAK terrein in Haarlem en leveren op een kosten efficiënte manier 3D Print Services. Zowel FDM als SLA prints tot maximaal 1 m³. Wij helpen u met de juiste combinatie van materialen en printers om uw product in de meest optimale omstandigheden te realiseren. 

Locatie

Contact Informatie

Oudeweg 91-95
Unit A.06
2031 CC Haarlem

+31 85 004 3827
info@3dorbit.nl