Wat kost het?

De eenvoudigste manier om inzichtelijk te krijgen wat uw project zal kosten, is door uw 3D-modelbestand bij ons in te dienen voor een offerte.

Met name vanwege het “custom” karakter van 3D-printen, worden onze services en offertes op projectbasis begroot. Over het algemeen zijn de totale kosten van een project een combinatie van 3D-bestand voorbereiding of -reparatie indien nodig en machinetijd op basis van volume en geometrie.

Hieronder vindt u een overzicht van factoren die we in overweging nemen bij het begroten van uw project.

Voorbereiding en reparatie van 3D-bestanden

Uw 3D-modellen als 1: 1 schaal exporteren en ervoor zorgen dat de 3D mesh waterdicht is, is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om een ​​project te laten printen. In het geval waarbij uw 3D mesh (in STL- of OBJ-bestandsindeling) voldoet aan eerder genoemde voorwaarden, kunnen we uw ontwerp zonder enige setup- of bestand voorbereidingskosten printen.

Mocht het zo zijn dat de aangeleverde 3D mesh bestanden niet voldoen aan de vereisten voor productie, kunnen we onze services leveren om u verder met uw project te helpen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​bestand dat klaar is voor de productie te genereren. Begrotingsramingen worden aan het begin van een project op uurbasis verstrekt, de werkelijke tijd wordt in rekening gebracht.

Productiekosten variëren afhankelijk van onder andere het gekozen materiaal en de print duur. Veel andere factoren, waaronder volume, geometrie en infill-density, zullen echter ook de kosten beïnvloeden. We kunnen gewoonlijk een aanbeveling doen bij het beoordelen van uw 3D-modelbestand.

Grootte

De grootste kostenpost van het 3D-printproces is de grootte van uw model, deze factor heeft grote invloed op het totale volume en de machinetijd, die de productiekosten bepalen. Omdat het volume van een object veel sneller toeneemt dan de lineaire afmetingen, heeft zelfs een kleine incrementele wijziging in grootte een exponentiële invloed op de productiekosten.

Densiteit

Niet alleen de totale omvang van een model heeft impact op uw projectbudget, maar ook de interne dichtheid van een ontwerp aangezien dit invloed heeft op de machinetijd en dus de productiekosten.

Meestal raden we onze klanten aan waar mogelijk holle ontwerpen te maken om zodoende het totale volume te minimaliseren. Dit is vooral belangrijk wanneer de grootte van het model vrij groot moet zijn. Het helpt om de hoeveelheid tijd die nodig is om het model te produceren aanzienlijk te verminderen en daarmee de totale kosten. Raadpleeg onze ontwerphandleiding voor minimale wanddiktes en andere vereisten.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte

Wil je meer informatie over de diensten van 3D Orbit of wil je vrijblijvend een offerte opvragen?

Over 3D Orbit

Wij zijn gevestigd op het MAAK terrein in Haarlem en leveren op een kosten efficiënte manier 3D Print Services. Zowel FDM als SLA prints tot maximaal 1 m³. Wij helpen u met de juiste combinatie van materialen en printers om uw product in de meest optimale omstandigheden te realiseren. 

Locatie

Contact Informatie

Oudeweg 91-95
Unit A.06
2031 CC Haarlem

+31 85 004 3827
info@3dorbit.nl