FAQ

Bieden jullie studentenkortingen aan?

Ja, we bieden studenten 20% korting bij besteding vanaf €50. Stuur een e-mail naar info@3dorbit.nl vanaf je studenten e-mail adres met informatie over hetgeen je geprint wilt hebben.

Zijn er beperkingen qua grootte voor het 3D printen?
Bouwvolumes variëren afhankelijk van de printtechnologie. Meer informatie vindt u in onze designhandleiding.
Wat is ondersteuningsmateriaal?
Afhankelijk van het ontwerp hebben zowel 3D prints die middels de FDM als SLA techniek zijn geproduceert, ondersteuningsmateriaal nodig. Deze steunen worden tegelijkertijd met het onderdeel geprint en zijn zo geplaatst dat ze een minimaal effect hebben op de oppervlaktekwaliteit van uw print. Raadpleeg de handleiding voor het verwijderen van support.
Kan ik mijn opdracht annuleren?
Als we nog niet begonnen zijn met het printen van uw opdracht, is annulering mogelijk gratis. Als we zijn begonnen met het 3D printen van het model of optimaliseren van het aangeleverde 3D bestand, dan kunnen er voor de annulering kosten in rekening worden gebracht.
Welke bestandstypen kan ik uploaden of mailen?

Momenteel ondersteunen we .stl, .obj, .wrl, .step (.stp), .iges (.igs), .3mf, .dxf en .zip bestanden met een grootte tot 50 mb. Dit zijn de standaardbestanden die worden gebruikt in de 3D-printindustrie.

Opmerking: aangezien stl-bestanden geen informatie bevatten over welke meeteenheid is gebruikt om het model te maken, is het belangrijk dat u weet welke meeteenheid uw 3D-programma gebruikt in mm, cm of inches voordat u het exporteert.

Als u klaar bent met exporteren, kunt u het 3D-ontwerp uploaden of mailen voor 3D printen en de maateenheden opgeven in mm, cm of inches in onze “Voorlopige Prijsberekening” widget.

Kun je 3D-bestanden repareren?
Ja, we bieden een bestandsherstelservice. We zullen u vertellen of uw bestand kapot is en hoeveel het zal kosten om te repareren.
Ik heb geen 3D-computermodel, kun je me toch een prijs indicatie geven?

We bieden een volledige CAD-ontwerpservice en kunnen 3D-bestanden maken op basis van beschrijvingen, tekeningen en referentiebeelden. Onze CAD-ontwerpservice begint bij €75 ex. btw. Dien een aanvraag in via info@3dorbit.nl met uw projectdetails, verwachtingen, dromen en verlangens, en wij zullen contact met u opnemen met een offerte.

Kan ik eigen, vertrouwelijke ontwerpen laten 3D printen onder geheimhouding?
Ja dat kan. We printen of distribueren geen kopieën van klantontwerpen tenzij deze door de klant zijn aangevraagd en we ondertekenen indien nodig een NDA (geheimhoudingsovereenkomst).

Voor het ondertekenen van een NDA dient u een aanvraag in met een beschrijving van uw project en de NDA-vereiste.

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn project?
U kunt meer te weten komen over onze 3D-printmaterialen op onze materialenpagina.

Als u niet zeker weet welk materiaal u moet gebruiken, dient u een aanvraag in met uw projectgegevens en zodat wij u een geschikt materiaal kunnen adviseren.

Is mijn 3D-ontwerp geschikt om te laten printen?

Wanneer u uw 3D-ontwerp uploadt, wordt die gecontroleert op verkeerde topologie. Deze eerste controle is om ervoor te zorgen dat uw model een zogenaamd massief mesh is – een model waarbij alle randen van de polygonen die het model vormen met elkaar zijn verbonden.

Desondanks raden we ten zeerste aan ervoor te zorgen dat uw bestand vooraf voldoet aan de basis ontwerp vereisten voor 3D-printen. Raadpleegt onze gids voor gedetailleerde informatie.

Kan ik een btw-factuur ontvangen voor mijn bestelling?
Ja, u krijgt van ons een btw-factuur nadat de 3D print is voltooid.
Geldt er een minimale afname?
Onze minimale bestelkosten voor een CAD-ontwerp is €65 ex. btw en voor het 3D-printen €20 ex. btw.
Gelden er kortingen voor batchproductieruns?
We bieden bulkkortingen op bestellingen die grote hoeveelheden onderdelen bevatten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte

Wil je meer informatie over de diensten van 3D Orbit of wil je vrijblijvend een offerte opvragen?

Over 3D Orbit

Wij zijn gevestigd op het MAAK terrein in Haarlem en leveren op een kosten efficiënte manier 3D Print Services. Zowel FDM als SLA prints tot maximaal 1 m³. Wij helpen u met de juiste combinatie van materialen en printers om uw product in de meest optimale omstandigheden te realiseren. 

Locatie

Contact Informatie

Oudeweg 91-95
Unit A.06
2031 CC Haarlem

+31 85 004 3827
info@3dorbit.nl