+31 85 004 3827 info@3dorbit.nl

Industriële technieken

Bij 3D-printen komen innovatie en creativiteit samen om de grenzen van traditioneel ontwerpen te doorbreken.

3D-printen is dé ultieme technologie om te creëren wat je werkelijk nodig hebt. Het vormt een directe overgang van digitaal ontwerp naar tastbare realiteit, zonder omslachtige tussenstappen. Dure processen worden overgeslagen, waardoor jouw onderdelen uiteindelijk efficiënter en kosteneffectiever worden geproduceerd.

Terwijl veel conventionele productiemethodes bestaande materialen vormgeven door toevoeging of verwijdering, begint 3D-printen met niets anders dan een draad of poeder. Geleid door een laser, wordt dit materiaal laag voor laag verhit en gevormd tot de gewenste vorm ontstaat.

Eindeloze mogelijkheden industriële technieken 3D-printen

De toepassingen van 3D-printen zijn vrijwel eindeloos, maar vereisen een denkwijze die niet gehinderd wordt door conventionele ontwerpregels. Hier bij 3D Orbit denken we in 3D, creatief en innovatief, met een blik die gericht is op de toekomst. Onze benadering is uniek, onbelemmerd door conventies, en we kunnen simpelweg niet meer terug. Dit is de toekomst van ontwerpen, en het begint hier bij 3D Orbit.

DLP

DLP (Digital Light Processing) is een geavanceerde 3D-printtechnologie die gebruikmaakt van een digitale lichtbron en lichtgevoelig hars. Bij deze methode kunnen we snel gedetailleerde onderdelen produceren met een kwaliteit die vergelijkbaar is met spuitgieten.

De toepassing van Digital Light Processing resulteert in 3D-geprinte onderdelen met hoge slijtvastheid, afhankelijk van de gekozen materiaalvariant. Deze onderdelen onderscheiden zich door hun isotrope mechanische eigenschappen, waarbij een maatnauwkeurigheid van ± 0,5% wordt gegarandeerd.

De minimale wanddikte die we kunnen bereiken is 0,5 mm voor een optimaal ondersteunde wand. De maximale afmetingen van de werkstukken die we kunnen vervaardigen bedragen 384 x 216 x 320 mm.

Bij 3D-printen via DLP maken we exclusief gebruik van hoogwaardige materialen van Loctite (Henkel), wat garant staat voor duurzame en betrouwbare resultaten. De diversiteit aan materialen die beschikbaar zijn binnen Digital Light Processing biedt een breed scala aan mogelijkheden, waarbij de eigenschappen van deze materialen vergelijkbaar zijn met die van traditionele kunststoffen.

MINIMALE GROOTTE PRINT 

1.6 X 1.6 X 10 mm

MAXIMALE GROOTTE PRINT 

384 X 216 X 320 mm

LEVERTIJD

Standaard 7 dagen

LAAGDIKTE

40 / 70 / 100 micron                 

MINIMALE WANDDIKTE

0.5 MM

TOLERANTIE

± 0.5% (min: ± 0.4 mm)

Industriële technieken - DLP-Spuitgiet-kwaliteit-3d-print-3D-Orbit

Spuitgiet kwaliteit

Hoge nauwkeurigheid en herhaalbaarheid met materialen met technische eigenschappen.

Industriële technieken - DLP-Isotroop-3d-print-3D-Orbit

Isotroop

Stukken zijn in de X, Y & Z richting even sterk!

industriele technieken - DLP-slijtvast-3d-print-3D-Orbit

Slijtvast

Met DLP zijn wij in staat om objecten te vervaardigen in een reeks materialen die een hoge slagvastheid bieden en semi-flexibel zijn, geschikt voor brede toepassingen en dit alles met een uitstekende oppervlakteafwerking.

Polyjet

PolyJet is een krachtige 3D-printtechnologie die uitblinkt in het produceren van soepele, nauwkeurige onderdelen, prototypes en gereedschappen. Met een microscopische laagresolutie en een precisie tot 0,014 mm, stelt het PolyJet-systeem gebruikers in staat dunne wanden en complexe geometrieën te vervaardigen met het breedste scala aan materialen dat beschikbaar is in vergelijking met andere technologieën.

De PolyJet-technologie biedt ongeëvenaarde afwerkingsniveaus door het printen van meerdere materialen met een laagdikte van 0,014 mm. Hierdoor kunnen zelfs de meest complexe modellen, zoals matrijzen, opspanmiddelen, assemblagegereedschappen en prototypes, met de hoogste precisie worden geproduceerd. Verschillende PolyJet-modellen maken het mogelijk om meerdere materialen met diverse eigenschappen in een enkele print te combineren.

De voordelen van PolyJet zijn divers:

 • Esthetische Prototypes:
  PolyJet stelt je in staat vloeiende, gedetailleerde prototypes te maken die de esthetiek van het eindproduct nauwkeurig overbrengen.
 • Productietools van Hoge Kwaliteit:
  Het is mogelijk om nauwkeurige mallen, gereedschappen, armaturen en andere productietools te produceren met behulp van PolyJet.
 • Complexiteit en Detail:
  PolyJet maakt het mogelijk om complexe vormen, ingewikkelde details en delicate functies met uiterste precisie te bereiken.
 • Diversiteit aan Kleuren en Materialen:
  De technologie maakt het integreren van een breed scala aan kleuren en materialen in één model mogelijk, waardoor ongeëvenaarde efficiëntie ontstaat.

PolyJet is daarmee niet alleen een geavanceerde 3D-printtechnologie, maar ook een veelzijdige oplossing voor hoogwaardige productie en prototyping met een ongekend niveau van precisie en materiaalvariatie.

MINIMALE GROOTTE PRINT

1 X 1 X 8 mm

MAXIMALE GROOTTE PRINT 

1,174 cm2 / 190 mm hoog

LEVERTIJD

Standaard 7 dagen

LAAGDIKTE

18 micron                 

TOLERANTIE

± 0.3% (min: ± 0.15 mm)

Polyjet-Full-Color-Texturen-3d-print-3D-Orbit

Full Color - Texturen

Creëer een veelvoud aan texturen, waaronder gesimuleerd leer, zacht aanvoelende materialen en houtnerf.

Polyjet-Pantone-kleuren-3d-print-3D-Orbit

Pantone kleuren

Maak meer dan 500 000 unieke combinaties, in Pantone gecertificeerde kleuren. Bespaar uren tijd door hand schildertechnieken te vervangen door levendige kleuren.

Polyjet-engineering-3d-print-3D-Orbit

Voor engineering

Of je nu efficiënte conceptmodellen nodig hebt, functionele tests wilt uitvoeren, of multimateriaal prototypes wilt creëren, deze methode biedt de ideale engineering oplossing om snel vorm en pasvorm te verifiëren.

 

 • Stijf oppervlak
 • Waterdicht
 • Enige thermische weerstand

Selective Laser Sintering (SLS)

SLS is een geavanceerde 3D-printtechnologie die uitstekend geschikt is voor het on-demand produceren van industrieel sterke onderdelen.

Technologieoverzicht

Selective Laser Sintering (SLS) is een baanbrekende additieve fabricagetechnologie waarbij een laser wordt ingezet om deeltjes van kunststofpoeder te smelten en zo onderdelen laag voor laag op te bouwen.

Deze poederbedtechnologie biedt een kosteneffectief alternatief voor spuitgietprijzen, met name voor kleine productieruns van compacte onderdelen. Wat SLS uniek maakt, is de vrijheid die het biedt bij het ontwerpen en produceren van onderdelen, zonder significante afdrukbeperkingen.

De voordelen van SLS zijn talrijk:

 1. Industriële Sterkte: SLS produceert onderdelen met een aanzienlijke sterkte, waardoor ze ideaal zijn voor industriële toepassingen waar duurzaamheid essentieel is.
 2. Lagentechnologie: Het gebruik van een laser om kunststofpoeder laag voor laag te smelten resulteert in nauwkeurige en gedetailleerde onderdelen.
 3. Prijsconcurrentie met Spuitgieten: Vooral bij kleine productieruns van compacte onderdelen kan SLS concurreren met spuitgietprijzen.
 4. Ontwerpvrijheid: SLS-technologie biedt ongekende ontwerpvrijheid, waardoor complexe geometrieën met gemak kunnen worden gerealiseerd.

SLS is daarmee niet alleen een 3D-printtechnologie, maar een krachtige oplossing voor het produceren van robuuste onderdelen met de flexibiliteit om complexe ontwerpen te realiseren.

MINIMALE GROOTTE PRINT

1 X 1 X 8 mm

MAXIMALE GROOTTE PRINT 

315 X 208 X 293 mm

LEVERTIJD

Standaard 7 dagen

LAAGDIKTE

100 micron                 

TOLERANTIE

± 0.3% (min: ± 0.15 mm)

SLS-productontwikkeling-3d-print-3D-Orbit

Product ontwikkeling

Met SLS 3D-printen kun je snel en efficiënt prototypes van je product produceren, gebruikmakend van materialen van industriële kwaliteit. Deze aanpak stelt je in staat om iteratieve verbeteringen aan te brengen in je ontwerpen, zodat je je product kunt perfectioneren voordat je naar de productiefase gaat.

 

 • Ontwerpvrijheid
 • Zeer nauwkeurig
 • Prototype komt overeen met Productie
SLS-functionele-onderdelen-3d-print-3D-Orbit

Functionele onderdelen

SLS Nylon is sterk en duurzaam en produceert de beste werkeigenschappen in zijn klasse die flexibel of stijf kunnen zijn, afhankelijk van de geometrie van het ontwerp.

 

 • Sterk en duurzaam
 • Consistente eigenschappen
 • Chemische weerstand
SLS-industriele-technieken-3d-print-3D-Orbit

Geen support

Het ontbreken van support structuur maakt het gemakkelijker om objecten te printen met dunne of overhangende kenmerken. Bovendien lijkt de structuur die is geprint met een SLS 3D-printer identiek vanuit verschillende richtingen.

Selective Laser Melting (SLM)

Metaal 3D-printen, oftewel Selective Laser Melting (SLM), voegt de ontwerpflexibiliteit van 3D-printen samen met de mechanische eigenschappen van hoogwaardige metaallegeringen. Het resultaat? Unieke, sterke en lichtgewicht onderdelen die zelfs geschikt zijn voor de meest complexe toepassingen. 3D-metaalprinten is de ideale keuze voor het vervaardigen van volledig functionele prototypes en onderdelen voor eindgebruik. Deze zijn vaak onmogelijk te produceren met conventionele productiemethoden.

MINIMALE GROOTTE PRINT

1 X 1 X 8 mm

MAXIMALE GROOTTE PRINT 

127 X 127 X 127 mm

LEVERTIJD

Standaard 7 dagen

LAAGDIKTE

20 micron                 

TOLERANTIE

± 0.3% (min: ± 0.15 mm)

SLM-kosten-3d-print-3D-Orbit-industriele-technieken

De kosten per onderdeel blijven consistent, of je nu op kleine of grote schaal produceert.

De kosten per onderdeel blijven consistent, of je nu op kleine of grote schaal produceert.

Bijna elke traditionele productiemethode wordt goedkoper per onderdeel naarmate het productievolume toeneemt. Denk aan gieten, verspanen en vormen, perfecte voorbeelden hiervan. Op lage en gemiddelde volumes kunnen deze methoden echter onbetaalbaar zijn om te implementeren. Maar op grote schaal zijn ze veruit de kosteneffectiefste manier om een onderdeel te produceren.

3D-printen-metaal-3d-Orbit-industriele-technieken

Bij 3D-printen van metaal is complexiteit gratis

Jarenlange training in ontwerpen voor productie heeft de meeste ingenieurs geprogrammeerd om onderdelen te ontwerpen die zo eenvoudig mogelijk te fabriceren zijn. De logica hierachter is simpel en economisch: voor de meeste fabricageprocessen betekent extra complexiteit extra kosten. Complexere onderdelen vergen meer werk om machines te programmeren, geavanceerdere machines voor de fabricage en meer tijd. Deze regel geldt voor bijna alle fabricagemethoden, van gefreesde tot gegoten onderdelen. Metaal 3D-printen vormt hierop een uitzondering.

SLM-3d-print-3D-Orbit-industriele-technieken

3D-printers kunnen onderdelen produceren die geen enkele andere machine kan maken.

Elke fabricagemethode heeft zijn beperkingen, en 3D-printen is hierop geen uitzondering. Echter, door het unieke proces is 3D-printen met metaal in staat om onderdelen te fabriceren die met geen enkel ander platform mogelijk zijn. Het resultaat zijn onderdelen die echt geoptimaliseerd kunnen worden voor hun specifieke gebruikssituatie, zonder beperkingen opgelegd door traditionele productiemethoden. 

Reviews:

“3D Orbit is een bedrijf met gedreven personeel. Vriendelijke benadering en goede service.”

Isabel

“Ik ben ontzettend fijn geholpen door Vincent van 3D Orbit. Ik had een vraag over een model dat ik had gemaakt. Hij had in een mum van tijd antwoord en gaf mij goede informatie over de juiste materialisatie. De producten waren snel gerealiseerd! Veel dank hiervoor!”

Ben

“Super! Niks te klagen, geweldige service.”

K. Dewi

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Wil je meer informatie over de diensten van 3D Orbit of wil je vrijblijvend een offerte opvragen?

contact - 3dorbit-logo element