+31 85 004 3827 info@3dorbit.nl

Veelgestelde vragen 3D printen

Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen over 3D-printen verzameld en voorzien van antwoorden. Of je nu meer wilt weten over materialen, ontwerprichtlijnen, of het printproces zelf, we hebben hier de informatie die je zoekt.
Heb je een specifieke vraag die niet wordt beantwoord? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn hier om jou te helpen!

Veelgestelde vragen 3d printen -3d-Orbit-3d-Print

Veelgestelde vragen 3D printen

Welke bestandstypen kan ik uploaden of mailen?

Momenteel ondersteunen we .stl, .obj, .wrl, .step (.stp), .iges (.igs), .3mf, .dxf en .zip bestanden met een grootte tot 50 mb. Dit zijn de standaardbestanden die worden gebruikt in de 3D-printindustrie.

Opmerking: aangezien stl-bestanden geen informatie bevatten over welke meeteenheid is gebruikt om het model te maken, is het belangrijk dat je weet welke meeteenheid je 3D-programma gebruikt in mm, cm of inches voordat je het exporteert.

Als je klaar bent met exporteren, kun je het 3D-ontwerp uploaden of mailen voor 3D printen en de maateenheden opgeven in mm, cm of inches bij het berekenen van je offerte.

Kun je 3D-bestanden repareren?

Ja, we bieden een bestandsherstelservice. We kunnen je vertellen of je bestand kapot is en hoeveel het zal kosten om te repareren.

Zijn er beperkingen qua grootte voor het 3D printen?

Bouwvolumes variëren afhankelijk van de printtechnologie. Meer informatie vind je in onze designhandleiding.

Ik heb geen 3D-computermodel, kun je me toch een prijs indicatie geven?

jeWe bieden een volledige CAD-ontwerpservice en kunnen 3D-bestanden maken op basis van beschrijvingen, tekeningen en referentiebeelden. Onze CAD-ontwerpservice begint bij €75 ex. btw. Dien een aanvraag in via info@3dorbit.nl met uw projectdetails en verwachtingen en wij zullen contact met je opnemen met een offerte.

Bieden jullie studentenkortingen aan?

Ja, we bieden studenten 20% korting bij besteding vanaf €50. Stuur een e-mail naar info@3dorbit.nl vanaf je studenten e-mail adres met informatie over hetgeen je geprint wilt hebben.

Wat is FDM?

Bekijk deze pagina over materialen om meer over FDM te weten te komen.

Wat is SLA?

Bekijk deze pagina over materialen om meer over SLA te weten te komen.

Kan ik eigen, vertrouwelijke ontwerpen laten 3D printen onder geheimhouding?

Ja dat kan. We printen of distribueren geen kopieën van klantontwerpen tenzij deze door de klant zijn aangevraagd en we ondertekenen indien nodig een NDA (geheimhoudingsovereenkomst).

Voor het ondertekenen van een NDA dient je een aanvraag in met een beschrijving van uw project en de NDA-vereiste.

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn project?

Je kan meer te weten komen over onze 3D-printmaterialen op onze materialenpagina.

Als je niet zeker weet welk materiaal je moet gebruiken, dien dan een aanvraag in met je projectgegevens, zodat wij je een geschikt materiaal kunnen adviseren.

Kan ik mijn opdracht annuleren?

Als we nog niet begonnen zijn met het printen van uw opdracht, is annulering mogelijk gratis. Als we zijn begonnen met het 3D printen van het model of optimaliseren van het aangeleverde 3D bestand, dan kunnen er voor de annulering kosten in rekening worden gebracht.

Gelden er kortingen voor batchproductieruns?

We bieden bulkkortingen op bestellingen die grote hoeveelheden onderdelen bevatten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is ondersteuningsmateriaal?

Afhankelijk van het ontwerp hebben zowel 3D prints die middels de FDM als SLA techniek zijn geproduceerd, ondersteuningsmateriaal nodig. Deze steunen worden tegelijkertijd met het onderdeel geprint en zijn zo geplaatst dat ze een minimaal effect hebben op de oppervlaktekwaliteit van je print. 

Is mijn 3D-ontwerp geschikt om te laten printen?

Wanneer je je 3D-ontwerp uploadt, wordt die gecontroleerd op verkeerde topologie. Deze eerste controle is om ervoor te zorgen dat je model een zogenaamd massief mesh is – een model waarbij alle randen van de polygonen die het model vormen met elkaar zijn verbonden.

Desondanks raden we ten zeerste aan ervoor te zorgen dat je bestand vooraf voldoet aan de basis ontwerp vereisten voor 3D-printen. Raadpleegt onze gids voor gedetailleerde informatie.

Kan ik een btw-factuur ontvangen voor mijn bestelling?

Ja, je krijgt van ons een btw-factuur nadat de 3D print is voltooid.

Geldt er een minimale afname?

Onze minimale bestelkosten voor een CAD-ontwerp is €75 ex. btw en voor het 3D-printen €35 ex. btw.

Veelgestelde vragen 3d printen -3d-Orbit-3d-Print

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Wil je meer informatie over de diensten van 3D Orbit of wil je vrijblijvend een offerte opvragen?

contact - 3dorbit-logo element